TOP

Aankoopbegeleiding

“Een huis kopen is een belangrijke stap met grote financiële gevolgen. Aankoopbegeleiding is daarom raadzaam. Met kennis van de lokale markt en jarenlange ervaring vind je in Bax Adviesgroep een betrouwbare partner. Omdat de aankoop van een huis een grote financiële impact heeft, gaat dit hand in hand met een hypotheekadvies.”

Waarom aankoopbegeleiding?

Een verkoper en zijn verkoopmakelaar willen natuurlijk de hoogste prijs tegen de gunstigste voorwaarden. Begrijpelijk. Maar niet prettig voor jou, in de positie als koper. Ook al denk je alles te zien en te weten, je loopt als koper sneller het risico een miskoop te doen. Je hebt een onderzoek plicht die zwaarder is dan de meldingsplicht van de verkoper. Een aankoopmakelaar met ervaring en kennis van de lokale markt helpt je hierbij. Bovendien zet de aankoopmakelaar de juiste onderhandelingsstrategie in waardoor je ook nog eens geld bespaart.

De voordelen van de aankoopmakelaar op een rij

  • De aankoopmakelaar bezoekt samen met jou de woning en geeft een reële koopprijs af.
  • Hij brengt bouwtechnische en juridische aspecten in beeld om een goede afweging te maken. Zo nodig bekijkt ook een bouwtechnisch deskundige de woning.
  • Hij pleegt ‘recherche’ van de woning. Dat houdt in het checken van onder andere de registers, bestemmingsplannen en bodemgesteldheid.
  • De kosten van de aankoopmakelaar kun je meefinancieren in de hypotheek.
  • De aankoopmakelaar kent de juiste onderhandelingsstrategieën om de prijs drastisch te doen dalen.
  • Om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk alle gemaakte afspraken juridisch correct op papier te zetten. De aankoopmakelaar controleert de koopakte en behoedt je voor onjuistheden en nadelige betalingen. Ook ziet hij toe op een deugdelijke financieringsclausule, zodat je niet in de problemen komt als de financiering onverhoopt niet rond komt.
  • Hij geeft advies bij het kiezen van een notaris en het afsluiten van de  juiste verzekeringen.
  • Hij regelt de nutsvoorzieningen zoals gas, water en licht.
  • Net voor levering inspecteert de aankoopmakelaar samen met jou nog een keer de hele woning. Vervolgens gaat hij met je mee naar de notaris om je te adviseren bij het transport van de leveringsakte.

Benieuwd wat het kost?

Hoeveel kost het?