Starters opgelet!

Home  /   Starters

Bax Adviesgroep helpt je om jouw droomhuis te vinden, te financieren en er comfortabel te wonen. We gaan op zoek naar de beste hypotheek, we onderhandelen over de vraagprijs en vragen een starterslening aan. Vervolgens begeleiden we je tot in je luie stoel van je nieuwe woning.

Starterslening - Bax AdviesgroepJe hebt een paar woningen op het oog of misschien heb je je zinnen al op een bepaalde woning gezet. Wij kijken samen of de woning inderdaad aan jouw wensen en eisen voldoet. Zo ja, dan kunnen we de onderhandelingen starten, zodat je niet de volle prijs betaalt.

Een persoonlijk advies
Voor het beste resultaat is het belangrijk dat we elkaar goed kennen. Daarom maken we graag een afspraak met je. Tijdens deze afspraak kunnen we jouw wensen, mogelijkheden maar ook de risico’s in beeld brengen en een persoonlijk advies uitbrengen.

Starterslening
Omdat het voor starters moeilijk is een huis te kopen, heeft het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVN) de Starterslening in het leven geroepen. Deze lening maakt een uitzondering op de nieuwe hypotheekregels. De starter kan namelijk een aflossingsvrije hypotheek afsluiten met behoud van hypotheekrenteaftrek. Bax Adviesgroep vertelt je graag meer en vraagt de starterslening ook voor je aan.

Geen zorgen
Behalve het zoeken van de meest gunstige hypotheek en het aanvragen van de starterslening, begeleiden we je graag bij de aankoop van jouw droomwoning. We geven je onder andere een deskundig oordeel over de woning, voeren de onderhandelingen en beoordelen de koopakte. Ook op het gebied van de benodigde verzekeringen en bijvoorbeeld het aansluiten van gas, water en licht hoef je niks te regelen.

Toekomst
Je wilt nu een goede hypotheek. Maar omdat jouw situatie over een aantal jaar anders kan zijn, is het belangrijk dat de hypotheek ook in de toekomst nog past. Daarom bieden we je een serviceabonnement aan. Ook adviseren we je graag over de benodigde als schade-, opstal-, inboedel- en rechtsbijstandsverzekering.

Netwerk
We hebben 20 jaar ervaring in de makelaardij en met hypotheekverstrekking. In die tijd hebben we een netwerk van specialisten opgebouwd die je van dienst kunnen zijn. Denk aan hulp bij bouwkundige keuringen, interieuradvies, architecten en verbouwingen. Kortom alles wat komt kijken bij de aankoop en financiering van een woning.

Stappenplan
Hieronder vind je de stappen die we doorlopen om tot de voor jou passende hypotheek te komen.

Stap 1: De oriëntatie
 • Uitleg geven over de verschillende stappen in het adviestraject en het toelichten van kosten voor advies en bemiddeling, zie hier onze tarieven.
 • Bespreken doel van het gesprek en bespreken van je wensen en verwachtingen.
 • Indicatie geven voor de haalbaarheid van een mogelijk gevraagde financiering.
Stap 2: Inventarisatie en analyse
 • het maken van een inventarisatie en analyse van je gehele financiële situatie zoals inkomen, aanwezig vermogen en eventuele overwaarde of restschuld, pensioeninkomen, financiële verplichtingen etc.
 • Vaststellen van je (toekomstige) wensen en het maximaal te verkrijgen hypotheekbedrag.
 • Opstellen van je Persoonlijk Klantprofiel, waarin je doelstellingen, kennis en ervaring en risicobereidheid met betrekking tot financiële producten in kaart worden gebracht.
Stap 3: Advies
 • Samenstellen van een compleet financieel advies op basis van je wensen, je Persoonlijk Klantprofiel en zaken als arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, pensioen en overlijden.
 • Uitgebreide toelichting op het financieel advies waarbij schriftelijk wordt vastgelegd welke afwegingen tot het advies hebben geleid.
 • Uitleg geven over de volgende stap: de bemiddeling met financiële instellingen.
Stap 4: De onafhankelijke bemiddeling
 • Onafhankelijk bemiddelen met financiële instellingen, zoals banken, pensioenfondsen en verzekeraars.
 • Uitkomsten overzichtelijk maken zodat je alles begrijpt, zaken eenvoudig kunt vergelijken en een keuze kunt maken.
 • Papier- en regelwerk uit handen nemen: begeleiding en verzorging aanvraag van de hypotheekofferte tot de formele afsluiting van de hypotheek bij de notaris.
Stap 5: nazorg
 • Het advies over een financieel product zoals hypotheek is tijdsgebonden. Ons advies is gebaseerd onder meer je huidige wensen, doelstellingen. Er kunnen zich daarna verschillende wijzigingen voordoen: marktbreed, fiscaal of op productniveau, maar ook in je leven. Nazorg is dus een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening en wordt aangeboden in ons service abonnement:
 • 1x per 3 jaar advies-/onderhoudsgesprek.
 • Minimaal 2x per jaar nieuwsbrief.
 • Beantwoorden van uw hypotheek gerelateerde vragen.
 • 25% korting op onze verrichtingen tarieven.